svētdiena, 2009. gada 27. septembris

2. un 3. diena.

Tātad, kā jau minēju, otrās dienas rītu pavadīju Vīgelanda parkā, rakstot savu pirmo bloga ierakstu. Šī vieta vēljoprojām nezaudē līderpozīcijas manā Oslo vietu topā, kaut gan uz doto brīdi jau esmu apguvis lielāku daļu pilsētas, kā arī tūrisma info centra bezmaksas kartē ieskatīties nākas aizvien retāk...

Ja pirmajā dienā Oslo apskatīju vien kājām, tad tagad jau esmu atkodis visērtāko un zaļāko pārvietošanās līdzekli - velosipēdu. Ja esat bijuši Vīnē (kāds pat ir bijis kopā ar mani, sveiciens!), tad noteikti esat arī pamanījuši tādus noīrējamos ritenīšus ielu malās. Šeit funktieris līdzīgs, tikai sistēma nedaudz lietotājam draudzīgāka.

Ok, Vīgelanda parka galā paņemu ritenīti un ripoju uz centru. Braucot gar National Theatret staciju izdzirdu trompetes skaņas, protams, metu riņķī un sekoju skaņas avotam. Kā izrādās, tur vēl ir arī akardeons un saksafons, kaut kādi rumāņu džeki, kas mani spēja noturēt sēdus stāvoklī uz netālu esošās trotuāra apmalītes apmēram stundu.


           

Blakus ieliņā, savās teltīs pamazām sāk iekārtoties dažādu “lauku” labumu tirgotāji (jau minēju, par saņemto promo ābolīti un flaijeri šim eko pasākumam). Atšķirībā no līdzīgiem pasākumiem dzimtajā zemē, šeit, lai arī no cik lielas saimniecības nāktu konkrētais produkts, tas tiek pasniegts godam, ne tikai ar slavējošiem tekstiem un spēlēšanu uz jūtām, bet arī ar skaistu noformējumu (iepakojums, etiķetes utt.). Bet ko nu par reklāmu, nodegstēju šo to, pacienājos ar zupas porciju, ceptu banānu ar šokolādi un sarkanā buļļa dzērienu (pēdējais gan īsti neatbilst pasākuma tematikai, taču dāmītes kas viņu dalīja bija pietiekoši atbilstošas lai palūgtu nummuriņu).


Vēlāk, ar sava jaunatklātā un par labu esam atzītā transportlīdzekļa palīdzību nokļustu Bygdøy pussalā, kur pilsētas centru iespējams aplūkot no pretējās puses. Vietējā kuģu satiksme, pāris nekautrīgi un pozēt griboši putni un neaprakstāms miers...

Lai gan atkal mani pārņem pamatīgs nogurums, esmu nosliecies celties 7:00, lai dodos uz operas māju, ierodoties tur pirms ķīniešu tūristu pūļiem un uzņemtu pirmās panorāmas, ko arī veiksmīgi realizēju. Jāteic gan, ka gaisma bija vislabākā tieši septiņos, tātad celties vajadzēja 6:00, bet nu nekas, gan jau vēl paspēšu, citu dien! Pāreju pāri ielai uz Central stasjon, uzsēžos uz ritenīša un ripoju tālāk.

Vakarā ar Arču nolemjam doties uz Aker Brygge un izmēģināt kādu jaunu fotografēšanas tehniku - paņēmienu, sauciet kā gribat, rezultāts mani aizrāva. :)
Pēc tam seko veco zēnu kroga “Lille Chef” apmeklējums. Te jau nav daudz ko stāstīt, normāls aliņš, vecie zēni, atbilstošs interjers un mūzika. Jaunieši tur iegriežas visai reti, vai arī visai nemaz, kas šo vietu arī padara tik pievilcīgu. Pēc kāda laika un ieintegrēšanās valdošajā situācijā, kautrība tiek mesta pie malas un jaunais foto paņēmiens izmēģināts arī tur. Bez stresa, atrādīšu arī jums.

Vēl pāris līkumi pa tumšajām Oslo ieliņām un ir pienācis laiks gaidīt ko mums sniegs nākamā diena...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru