trešdiena, 2009. gada 30. septembris

6. diena.

8:12 lecu vilcienā un dodos uz 40km attālo pilsētu Drammen, darba darīšanās kā saka.
Ap 11:00 izrādās ka esmu brīvs līdz 16:00. Nedaudz sabēdājos ka nebūs tik ilgi ko te iesākt, labi vismaz ka tālredzīgi esmu paņēmis līdzi fotoaparātu, taču, ar katru sperto soli, aizvien vairāk iemīlos šai burvīgajā vietā. Iedomājaties paši - pilsētas centrs, kas atrodas blakus upei, kuru no visām pusēm ieskauj kalni. Tieši tā, beidzot arī kalni! :)


Ieraugu mūzikas instrumentu veikaliņu, apskatos piedāvājumu, neliels čatiņš ar pārdevēju un dodos pāri ielai uz fototehnikas bodīti. Nedaudz pafotografēju centrālajā laukumā cilvēkus, tirdziņu, pēc kā man sagribās kaut ko uzēst. Dodos pusdienu meklējumos uz lielveikalu. Pirkums rokā, bet kur lai to tā labāk notiesā... Nav divu domu - jākāpj kalnā.

Cilvēki šeit ļoti labi runā angliski, pat +/- 65 gadīga dāmīte, kura man ierādīja pareizo taku lai dodos augšup. Lieki piebilst, viņa pati arī devās tajā pašā virzienā, sportiskā kostīmā un ūdens pudeli rokā. Nedaudz papļāpājam un pēc mirkļa atvadamies, lai ļautu viens otram pabūt divatā ar kalnu.
Uzrāpjos augšā un pārlaimīgs beidzot tieku pie pusdienošanas. Piedzeru vietējajā alus darītavā “Aass”, kas ir vecākā alus darītava Norvēģijā un šogad svin 175 gadu jubileju, brūvēto aliņ’.
Gaisma ir ļoti nepiemērota, tomēr nedaudz pafotografēju pilsētu no augšas, katram gadījumam, ja nu neatgriežos te vairs.

Ir pienācis laiks kāpt lejā un pievērsties darba darīšanām. Ja sākumā domāju ka būs garlaicīgi, tad tagad gribētu kaut vēl pāris stundas pabūt te. Pilsēta, kas ierauj sevī...

p.s. par vienu interesantu šīs pilsētas objektu gatavoju atsevišķu ierakstu, un protams, būs arī bildes ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru